Menu
Ring: 28 89 10 48

Øreakupunktur

Auriculoterapi er en nyere form for øreakupunktur grundlagt i 1951 og stammer fra Frankrig. Den er udviklet og sat i system af den franske ingeniør, biolog og læge Dr. Paul Nogier. Han opdagede, at samtlige organer i kroppen er repræsenteret som en aftegning i øret. En skade eller belastning i kroppen giver derfor et ømt punkt i øret. På baggrund af den opdagelse kortlagde han barnet i øret. Ved hjælp af dette microsystem kan vi finde frem til de punkter eller områder i øret, som kan behandles, hvis der er smerte eller belastninger i kroppen.

I vores øre ligger kroppen altså som et landkort med akupunkturpunkter. Der er omkring 43 standardiserede punkter. Når et punkt stimuleres, sender det et signal til hjernen, som regulerer signalet videre til kroppens respektive organer og væv, hvorved ubalancen frigøres. Der stimuleres med akupunktur nåle, små korn eller perma nåle, som skal blive siddende i op til en uge.

Auriculoterapi er effektiv til behandling af smerter især iskias og skulder samt smerter i forbindelse med åreknuder. Endvidere ved nedsat fatalitet hos kvinder, helvedes ild, migræne, hovedpine, allergi reaktioner, psoriasis, akut hæmoride anfald, depression, angst, hyperaktivitet hos børn samt ved tobaksafvænning og vægttab.

Selve behandlingen med øreakupunktur.

Terapien kan bruges som selvstændig behandlingsmetode. Men jeg bruger den oftest i forbindelse med zoneterapien.

Når jeg bruger terapien i forbindelse med zoneterapibehandlingen, stimulerer jeg de organer, som er involveret i den aktuelle ubalance efter teorierne om De fem elementer.

Man vil reagere forskelligt på behandlingen. Alle reaktioner hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Nogle typiske reaktioner kan være:

  • Afslappethed, træthed, dybere søvn
  • Øget tarmfunktion, ændring af afføringsmønster
  • Øget vandladning, grumset, mørk urin
  • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
  • Lettere hovedpine
  • Gamle skavanker kan blusse op
  • Humørsvingninger
  • Øget energiniveau

Reaktionerne afhænger af, hvor mange affaldsstoffer man frigiver. Men negative gener kan mindskes ved at drikke rigeligt med vand efter behandlingen.